En liten film om stora missförstånd

I går medverkade jag i Skolportens konferens för religionslärare. Även om jag (TYVÄRR!) inte hade möjlighet att vara med hela dagen, fick jag möjlighet att lyssna på flera riktigt bra föreläsningar, varav David Thurfjells lysande (helt PP-befriade) framställning nog är den som glimrade mest. Vilken suverän sammanfattning av den svenska sekulariseringshistorien och Hedeniusdebatten och dess konsekvenser för svensk självuppfattning!

Nå, i min egen föreläsning (PP-beroende) nämnde jag en kort film om stora missförstånd – men jag visade den inte. Filmen finns i sammanhanget ”Religious literacy project” (Harvard Divinity School), som jag indirekt nämnde i samband med att jag resonerade lite om literacybegreppet. Och här är en länk till filmen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.