OM

Den här bloggen drivs av Katarina Lycken Rüter, gymnasielärare i svenska och religion. Det är min egen högst privata blogg där jag i första hand reflekterar över min undervisning, men också över andra frågor som intresserar mig. Det mesta hör ihop – så på ett eller annat sätt brukar klassrummet dyka upp eller in i tankarna.

Jag arbetar som förstelärare på Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm, och undervisar under läsåret 18/19 fem klasser i kursen Sv1. Vilken utmaning! Hur sjutton jag ska hålla reda på var jag gjort vad är fortfarande ett mysterium. Att jag kommer att kunna fundera igenom kursen och undervisningen grundligare än någonsin förut tror jag dock står klart – eftersom mina svensklärarkollegor på skolan också enbart undervisar i Sv1 (så går det när man startar skola). Vi kommer att jobba med och tala om Sv1 hela året. Och jag räknar med att skriva en del här, om kursen, om skolan och om förebilder som Anna Whitlock.

Jag har under många år (sedan början på 2000-talet) skrivit läromedel i religionskunskap för högstadiet och gymnasiet. En reviderad upplaga – rätt rejält genomgången och utvecklad skulle jag säga – av gymnasieboken för kursen Religion 1 kommer från trycket i augusti -18. Trots att jag i år inte undervisar i religion har jag förstås kursen Re1 mycket aktuell efter att ha jobbat som en iller med revideringen av läroboken samtidigt som jag undervisade i kursen och kunde pröva materialet och olika arbetssätt kopplat till det. Jag tänkte försöka dela med mig av tankar och erfarenheter och en del lektionsupplägg här.

Det fina fotot ovan har Anna Ledin Wirén, mästerfotograf och särskilt skicklig lärare i fotografiämnen på Mediagymnasiet i Nacka Strand tagit.

Bloggen har en integritetspolicy som bygger på wordpressfunktionerna och de standarder som där anges. Integritetspolicyn hittar du här.