OM

Den här bloggen drivs av Katarina Lycken Rüter, gymnasielärare i svenska och religion. Det är min egen högst privata blogg där jag i första hand reflekterar över min undervisning, men också över andra frågor som intresserar mig. Det mesta hör ihop – så på ett eller annat sätt brukar klassrummet dyka upp eller in i tankarna.

Jag arbetar som förstelärare på Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm, och undervisar under läsåret 19/20 i kurserna Sv1, Sv2 och Re1. Vilken utmaning!

Jag har under många år (sedan början på 2000-talet) skrivit läromedel i religionskunskap för högstadiet och gymnasiet. En reviderad upplaga – rätt rejält genomgången och utvecklad skulle jag säga – av gymnasieboken för kursen Religion 1 kom från trycket i augusti -18. Under läsåret 18/19 tillkom en del material på webben. Eftersom vi bara hade ettor på min skola förra läsåret (så går det när man startar nytt) undervisade jag inte i religion då, men nu gör jag. Och för första gången använder jag min egen kursbok i undervisningen! Texterna har jag förstått använt tidigare, men då var de inte bildsatta eller formgivna.

Det fina fotot ovan har Anna Ledin Wirén, mästerfotograf och särskilt skicklig lärare i fotografiämnen på Mediagymnasiet i Nacka Strand tagit.

Bloggen har en integritetspolicy som bygger på wordpressfunktionerna och de standarder som där anges. Integritetspolicyn hittar du här.