OM

Den här bloggen drivs av Katarina Lycken Rüter, gymnasielärare i svenska och religion. Det är min egen högst privata blogg där jag i första hand skriver om min undervisning, men också om andra frågor som intresserar mig. Det mesta hör ihop – så på ett eller annat sätt brukar klassrummet dyka upp eller in i tankarna.

Jag arbetar som förstelärare på Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm, och undervisar i kurserna Sv1, Sv2, Sv3, Re1, Re2 och Global utveckling (Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering). Vilken utmaning!

Jag har bloggat i många är – men också haft ett riktigt långt blogguppehåll. Dels kraschade min gamla blogg så ofta att jag tröttnade, och dels fanns varken tiden eller orken att blogga under det storartat roliga och intressanta att vara med om att starta och bygga upp en stor gymnasieskola. Men kanske börjar skrivlusten sakta göra sig påmind igen så här i försommartid 2022, och så har jag också ibland fått frågor om undervisningsupplägg och idéer som kanske lättast låter sig beskrivas i ett blogginlägg.

Skrivandet är en del av mitt liv. Jag har under många år (sedan början på 2000-talet) skrivit läromedel i religionskunskap för högstadiet och gymnasiet. En reviderad upplaga – rätt rejält genomgången och utvecklad skulle jag säga – av gymnasieboken för kursen Religion 1 kom från trycket i augusti -18. Sedan 2019 skriver jag också lättlästa faktaböcker tillsammans med Annelie Drewsen.

Det fina fotot ovan har Anna Ledin Wirén, mästerfotograf och särskilt skicklig lärare i fotografiämnen tagit.

Bloggen har en integritetspolicy som bygger på wordpressfunktionerna och de standarder som där anges. Integritetspolicyn hittar du här.