Jag har skrivit en kursbok – som jag använder i undervisningen!

Nej, jag har inte skrivit den själv, kursboken Religion1 har tre författare varav jag är en. Men den speglar förstås både sätt att förhålla sig till ämnet, praktik att ”tala om religion” och val av stoff som från min teoretiska och praktiska kunskap är relevant för kursen Religion 1.

Och nu använder jag den i undervisningen, den reviderade utgåvan. Det är, tro mig, spännande på riktigt. Osäkert, på riktigt.

Eftersom jag gillar att skriva som ett sätt att få syn på egna tankar har jag startat om min blogg. Tidigare har jag skrivit mest om undervisning i svenskämnet, men med den nya boken i handen och alla tankar som väcks kring religionsämnet behöver jag – för egen del – skriva om religionsundervisningen också. Och kanske finns det andra som är intresserade. Kanske väcks tankar, invändningar, kanske kan vi hitta forum att diskutera. Vad vet jag?

Nu börjar jag i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.